Det är få varbergare som inte någon gång i sitt liv varit förbi Arne Skor på Lugnet och handlat. De flesta känner till butiken sedan barnsben. Vad många kanske inte känner till är dock att Arne Skor även är en av de äldsta butikerna i Varberg med sina 69 år.


Arne Johansson öppnade en skobutik i sin källare 1953. Det gick så bra att sonen Hans senare tog över sin fars butik. Nuvarande ägare – Jan Johansson – är den tredje generationen – eller ”Arne nummer 3” som han även kallas, och han arbetade med sin pappa i många år innan han själv tog över butiken 2004.

Jan är alltså uppvuxen med skor, och med skoförsäljning i blodet har han en enorm kunskap bakom sig, både ofrivillig och frivillig…


Jan med sönerna Isak (t.v.) och Leo (t.h.).

Jans vision, som hans far före honom och farfar dessförinnan, är att alltid ge kunden det där lilla extra – personlig service och en trevlig pratstund. Att erbjuda kunden mer service än större kedjor gör är något som Jan ser som självklart. Precis som det är självklart att erbjuda attraktiva priser. Billiga skor var konceptet som Arne själv la grunden för, därav hans slogan som fortfarande hänger med:


Arne Skor Er Billigt!